Sektör Kampüste

Sektör Kampüste

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında yapılan “Üniversite-Sektör İşbirliği" protokolü kapsamında, sektörün ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Sektör Kampüste Programı kapsamında fakültemizde 2024-2025 Güz yarıyılında toplam iki adet seçmeli ders çevrimiçi olarak yürütülmektedir.

Doğuş Teknoloji tarafından Mühendislik Fakültemiz Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde 4.sınıf öğrencilerine yönelik “Modern Web Geliştirme Temelleri” dersi firma eğitmeni Kardel Rüveyda Çetin tarafından verilmektedir. Ders kapsamında, öğrencilerimiz yazılım geliştirme sürecinin temellerini ve modern web uygulamalarının oluşturulmasında kullanılan teknolojileri tanıyarak programlama kavramları, veri yapıları, algoritmalar, web teknolojileri, nesne yönelimli programlama, veri tabanı yönetimi ve proje yönetimi konularında bilgi ve becerilere sahip olacaklardır.

 

Kuika Yazılım tarafından Mühendislik Fakültemiz Yazılım Mühendisliği Bölümünde 3.sınıf öğrencilerine yönelik “Az Kodlu Platform Uygulama ve Mimari Geliştirme” dersi firma eğitmeni Muhammet Emin Aylar tarafından verilmektedir. Ders kapsamında, öğrencilerimiz az kodlu uygulama geliştirme yöntemi ile web ve mobil uygulama geliştirme süreçlerinin nasıl yürütüldüğünü ve az kodlu bir platform oluşturma sürecinde oluşturulan mimari yapının aktarılması konularında bilgi ve becerilere sahip olacaklardır.

 

Gelecek dönemlerde daha fazla seçmeli dersle daha çok sayıda öğrencimizi Sektör Kampüste programı ile buluşturmayı hedefliyoruz

Son Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2024, Perşembe