Staj Yapacak Öğrencilerin Dikkatine

UYULMASI GEREKEN KURALLAR

• ÖNEMLİ: “Öğrenci Staj Sigorta Talep Formuna” Sağlık Provizyon Müstehaklık belgesi (SPAS) eklenecektir.
  • Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için SPAS Müstehaklık Belgesi, staj başlama tarihinden en geç 5 iş günü, en erken 7 iş günü öncesinden, E-Devlet Sağlık Provizyon Aktivasyon Sisteminden e-devlet şifresi ile giriş yapılarak ya da SGK’dan T.C. Kimlik Numarası ile başvuru yapılarak alınmalıdır. SPAS belgeniz güncel değil ise staj sigorta işleminiz yapılmayacağı gibi uzun süreli stajlarda da geçerlilik süresi sona eren belgeler güncellenmelidir.
  • SPAS Müstehaklık Belgesi almak için internet adresi: (https://www.turkiye.gov.tr/spas-mustahaklik-sorgulama)
  • İş kazası geçiren veya rahatsızlığı nedeniyle sağlık raporu alan öğrenciler, durumlarını belgeleyen rapor ile aynı gün Fakültemizi bilgilendirmekle yükümlüdürler.

( mf.dekanlik@dpu.edu.tr )

• Zorunlu stajlarda, staj ücreti ödenip ödenmeyeceği ile ilgili, “STAJ ÜCRETLERİNE İŞSİZLİK FONU KATKISI ÖĞRENCİ VE İŞVEREN BİLGİ FORMU” eksiksiz doldurtulup eklenmelidir.

İşveren tarafından ücret ödendi ve kurum katkısı talebi de var ise “STAJ ÜCRETLERİNE İŞSİZLİK FONU KATKISI ÖĞRENCİ VE İŞVEREN BİLGİ FORMU” ve ücret aldığınıza dair hesap belgesi, staj sonunda kurum katkısı ödemesi için Bölüme teslim edilmelidir.

• Öğrencilerin beyan ettikleri YER ve TARİHLERDE staj yapması zorunludur.
  • Başvuruların Bölüm Başkanlıklarına, staj başlama tarihinden en az 5 (beş) iş günü öncesinde yapılması gerekmektedir.
  • Sigorta talep formuna, işyeri kabul yazısı (staj tarihleri belirtilmiş olarak) eklenmelidir.
  • Belirtilen tarihlerde mücbir nedenlerden (hastalık, kaza, grev, vb.) dolayı değişiklik olması halinde, bu durumun staja başlama tarihinden en az 3 (üç) gün önce, staj başladıktan sonra ortaya çıkması durumunda ise 3 (üç) iş günü içerisinde Bölüm Başkanlığı’na bildirilmesi zorunludur.
  • Değişiklikler bildirilmediği takdirde, staj için belirtilen tarihler geçerli olacaktır. Bu tarihler dışında yapılacak stajlarda, sigorta süresi değiştirilemeyeceğinden sorumluluk tamamen öğrenciye aittir.
  • Belirtilen tarihler dışında yapılan stajlarda, sigorta pirimi açısından Üniversitenin hiçbir yükümlülüğü yoktur.
  • Staj girişi yapılan öğrenci staj sigorta belgesini e devlet üzerinden arama motoruna 4A işe giriş bildirgesi yazarak almalı ve staj yaptığı kuruma ibraz etmelidir. Staj sigortası yapılmamış ise bölüm ile irtibata geçmeli, staj evrakının Dekanlığa ulaşıp ulaşmadığını teyit etmelidir.
  • Staj Sigortası Talep Formu, bilgisayar ortamında doldurulmalıdır.

Staj Sigortası Talep Formu linki:https://mf.dpu.edu.tr/tr/index/sayfa/8782/ogrenci-formlari

Staj konusunda her türlü bilgi ve belge için bölümlerde bölümlerin kurumsal mail adresleri, Dekanlık için mf.dekanlik@dpu.edu.tr adresi kullanılmalıdır.

11 Haziran 2024, Salı / 1595 defa okundu.